ЗА МЕН

Дизайнерът Стоян Радичев е толкова отдавна в модната индустрия, че вече трудно може да си спомни първите модели, които е сътворил. Но пък знае идеално, защо продължава да създава красота.

ЛИЧНА ИСТОРИЯ

Дизайнерът е израснал в малък град, именно за това предпочита живота в провинцията, близо до всичко родно.Подтикнат като дете от баща си, помагайки и учейки се от него, дизайнерът Радичев затвърждава усета си към модата с диплома от техникум по облекло „Ана Май“ гр. Пловдив. Той успява да навлезе в света на шиенето и да развие своя неоспорим талант да твори и създава произведения, които удовлетворяват всяко женско желание.Започнал от бизнес с дънки, развива своите умения, въпреки трудностите и неуспехите.Успява да надгражда своя опит, учейки и експериментирайки всеки ден.

Днес освен рокли, дизайнерът изработва колани, бижута, тениски, чанти и обувки.

УСПЕХИ

Ентусиазмът и енергията, които влага в работата си го водят към редица успехи:
- множество участия в събитието „БГ Модна икона“
- редовни участия в модната церемония „Златна игла“
- ежегодни участия на модния подиум на „Sofia Fashion week”
- Награда за „Развитие и популяризиране на българския моден дизайн“
- Награда за „Най-добър дизайнер на булчинска мода“ – Code Fashion Awards 2018г.

ИЗВЕСТНИ КЛИЕНТИ

Моделите,които създава Стоян Радичев са разпознаваеми, носещи почерка и характерния му стил. Много от известните дами на българския „хай-лайф“ разчитат именно на тях, за да подчертаят красотата си и да изпъкнат в нова и съвършена визия. Имена като Наталия Гуркова, Алекс Петканова, Златка Райкова, Славена Вътова, Емануела, Камелия, Десислава, Лидия, Теди Александрова, Дара, Ивана, Гала, Гери Дончева, Джулиана Гани, Ивайла Бакалова, много от носителките на титлите „Мис & Мисис България“, „Мис Плеймейт“ и други дами не веднъж са носили негов тоалет с увереност и блясък.